Ekskursjon til Sørum fritidsgård og Jølsen gård

Fredag 20. september var elevene ved Vg2 hest- og hovslager på ekskursjon til to ulike virksomheter.

De startet med en snarvisitt hjemme hos fagarbeideren Susann, for å se på hvordan man kan ha en drift med utegang, samt bli bedre kjent med rasen Shetlandsponni. Deretter tok de turen til Sørum Fritidsgård i Lillestrøm hvor de hilste på smådyr, og hester. Der har de for kort tid siden oppgradert skolestallen. De fikk høre om driften samt de forskjellige tilbudene Sørum fritidsgård har. Heldigvis for elevene var hovslager Ronny Eilertsen på plass, slik at elevene fikk se på varmskoing og lære mer om dette. Sørum hadde mange fine feltrittshinder etter å nylig ha arrangert NM i feltritt. Her fikk de se mange konstruksjoner som kan brukes videre på skolen.

Til slutt avsluttet de dagen innom Jølsen gård, en privatstall i Fetsund. Her fikk elevene omvisning av Marit Jakhelln som er eier og driftsansvarlig for Stall Jølsen. Store, flotte beiter og varierte treningsmuligheter.

Klassen var veldig fornøyd og fikk stort utbytte av dagen! Det var nyttig å få innblikk i forskjellige driftsbygninger og driftsformer.

Flott tur med flott gjeng!