Kreativ uke på Kjelle

Uka før vinterferien var det kreativ uke på Kjelle. Inspirert av «Askeladden og de gode hjelperne» skapte elevene kunst, og resultatet ble stilt ut på Kjelles aller første kunstutstilling.

Elevene på bygg- og anleggsteknikk og naturbruk var delt inn på tvers av klasser, og de fikk i alt fire dager til å utvikle, diskutere, enes, produsere og til slutt stille ut sitt kunstverk. Lærerne var elevenes mentorer.

Malin Lindberget, som går Vg2 naturbruk, likte det sosiale aller best. «Jeg har blitt kjent med elever jeg ikke treffer ellers, og det mest verdifulle var at vi samarbeidet så godt», sier hun, og fortsetter med å forklare ivrig at hennes gruppe startet med idèmyldring og så sammen kom fram til å lage kunstverket «Tresomheten». De hadde lærer Trygve Årbog som sin mentor fordi han kan mye om utskjæringer med motorsag.

Gruppa som skapte «Trollet Bjørnar» erfarte at de først var veldig uenige om hva de ville skape, men så ble veldig enige i løpet av uka. Samarbeidet oss imellom gikk bedre og bedre, og denne erfaring tar vi med oss videre i livet, sier Dennis Heiberg Karlsson i Vg2 byggteknikk. Før de landet på å skape trollet, var de innom både olabil og idèer fra Hunger Games. Elevene er helt enige om at dette bør bli en årlig tradisjon på Kjelle, og ønsker seg et bredere tema neste år slik at de kan være enda mer kreative.

På kunstutstillingen kunne vi også stifte bekjentskap med Kjelles egen Ester Askeladd, som på film gikk rundt på Kjelle i kjent Askeladdenstil og stadig ropte «jeg fant, jeg fant!».

På kunstutstilling var også noen av barna i Kjelles gårdsbarnehage. De ga gode skussmål til elevene og sa at det var «tipp topp» og «kult». For noen ble det kanskje litt skummelt med både troll og sverd, men alle var enige om at det nok ikke var ekte troll.