Dugnad ble til Australia-tur

Klassedugnad ble til Australia-tur!

Dugnad med elggrilling og dorullsalg

Vg3-klassen ved Kjelle har som tradisjon å reise på en fagrelatert klassetur mot slutten av skoleåret. 2017 var intet unntak. Reisemålet denne gangen var Australia!

Skolen legger til rette for at elevene kan dra på tur, og siden oppstart i høst har elevene jobbet dugnad for å tjene penger til turen da kostnadene naturlig nok var ganske høye. Dugnaden har blant annet bestått av grilling av elg på «Stuttreit og himlaga» og salg av doruller.

Fikk se korallblekingen i the Great Barrier Reef

16. mars dro elevene sammen med lærerne Stig-Helge Basnes og Trygve Årbog. Sammen har de planlagt turen, og den ble gjennomført etter planen. I faget naturforvaltning skal elevene fordype seg i ulike forvaltningstiltak. Elevene fikk blant annet se på blekingen av Great Barrier Reef, forvaltningen av regnskogen Daintree og hvordan man driver bærekraftig turisme i Australia. Fremmede arter og biotoper på kontinentet «down under» ble studert og dokumentert.

Både elever og lærere er strålende fornøyde med turen og det faglige utbyttet. I tillegg har de opplevd et klassesamhold og fellesskap de har med seg opplevelser og minner for resten av livet.

Stig Helge Basnes

Lærer - Naturbruk