Vg3 til Australia

Elevene i Vg3 naturbruk fordyper seg i naturforvaltning på sin vei mot studiekompetanse. I tradisjon tro reiser Vg3-elevene også vinteren/våren 2017 på en lengre fagrelatert tur.

Vg3 naturbruk til Australia

16.mars setter elevene seg på flyet til Queensland, Australia. Vi vil på denne turen rette et spesielt fokus på fremmede arter, blekingen av Great Barrier Reef, forvaltningen av regnskogen Daintree og bærekraftig turisme.

Turen har blitt en realitet etter et sterkt ønske fra elevene og påfølgende dugnadsinnsats for å skaffe pengene som trengs utover bidraget fra Kjelle vgs. Samarbeidslæring er et nøkkelord i denne sammenhengen.

Med på turen er lærerne Stig-Helge Basnes og Trygve Årbog. Årbog har tatt en mastergrad ved University of Western Sidney, og hans kjennskap til Australia har vært svært nyttig da en slik tur krever grundig planlegging. For at turen skal gi ønsket fagutbytte, er det av stor betydning å finne og opprette kontakt med aktuelle naturforvaltere i tiltenkte områder og fagfelt.

Vi har erfart at en slik fagrelatert tur fremmer godt klassesamhold samtidig som læringsutbytte har vært svært godt. Tidligere år har Vg3-turene hatt ulike reisemål, med alt fra naboland som Finland og Sverige til Skottland og mer eksotiske Tanzania.